Чугунено тиганче елипса с две дръжки и бамбукова подложка 20x9.5см
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
Задължително преди употреба омаслете чугунените съдове, сложете ги във фурна за обгаряне при температура 180°C, за около 60 мин. Извадете от фурната и забършете с хартиена кърпа. Така ще засилите ефекта за незалепващо покритие. Колкото по-често се прави това, толкова по-дълъг живот за съдовете от чугун.
ПОЧИСТВАНЕ: Чугунените съдове не се накисват с препарат. Това би било пагубно за тях. След всяко готвене облейте с гореща вода и измийте с мека гъба и сапун. Задължително подсушете със суха кърпа. В случай, че има загорели петна, да не се търка с телче, а с мек абразив или препарат, с който няма да се нарани повърхността. Ако се е появила ръжда, трябва да се използва стоманена четка за отстраняването и, а след това задължително да се направи процедурата с омасляването и изпичането. Не оставяйте вода в съда за дълго време, това може да доведе до раждясването му.