EMILE HENRY Керамичен сет за Тарт Татен "TARTE TATIN SET"
• Ръчно изработена от 100% естествени материали
• Устойчив на температури: - 20º С до + 290º С
• Равномерно разпределение на топлината
• Задържа топлината на ястието по-дълго от обикновените съдове
• Висока устойчивост на надраскване
• Материал: Flame® ceramic / керамика /
• Без съдържание на олово, кадмий и никел
• Външен размер вкл.дръжките: 33 х 6,5 см (ДхВ)
• Вътрешна дължина: 27 см
• Вътрешна височина: 5 см
• Вместимост: 1,9 л
• Тегло: 2,78 кг
• Размери на опаковката: 34 х 33,5 х 11,2 см (ДхШхВ)
• Тегло с опаковката: 3,4 кг
• Цвят по избор : черен червен
• Подходящ за: конвекц. котлони, фурна, микровълнова фурна, съдомиялна машина
Тарт Татен е класически френски десерт, подобен на пай с ябълки, но приготвен с тесто само от едната страна.
Технологията на приготвяне е от типа обърнат сладкиш. Карамелизират се ябълки или други плодове, а върху тях се слага разточено маслено ронливо тесто, което заедно с плодовете се запича във фурна.
Накрая десертът се обръща, като тестото остава за основа, а най-отгоре са подредени карамелизираните плодове.